Webshop - Trgovina SEMERKAND
Meni - Izbornik
Srčane veze

Srčane veze

Dragi prijatelji Semerkanda

Prošao je Ramazan, mjesec milosti, oprosta, spasa od vatre. On nam, pored svega ostalog, ukazuje i na to kakav je naš život na ovom dunjaluku.
Znamo da oni koji dočekuju novi život, bebu, brinu kakva će ona biti. Hoće li biti muško ili žensko, hoće li kad odraste biti visoka i pametna, na koga će ličiti, a prije svega žele da bude zdrava, da u zdravlju i rahatluku proživi ovaj dunjaluk.

Na neki način, ovakve brige i razmišljanja ‘’pritiskale’’ su nas prije dolaska mubarek mjeseca. Dugi dani, hoće li biti ‘’vreli’’, kako ćemo raditi, kako ga provesti , a najviše nas je brinula žeđ, i sve to prije nego je došao. A kad je počeo, prvu trećinu smo proveli u navikavanju i zahvali Allahu, dž.š., što je došao i što nas je počastio da smo ga dočekali iznova. Ovo nas podsjeća na naše novorođenče, zahvalni smo što smo počašćeni i što nam je dano da ga dočekamo u zdravlju i u veselju. Dakle, prva trećina proleti u navikavanju na nešto novo…

 

80

RIJEČ UREDNIKA

Pročitajte riječ urednika magazina Semerkand broj 80.

tema-broja

TEMA BROJA

Pročitajte temu broja 80 magazina Semerkand.

sohbet

SOHBET

Sohbet broja 80 magazina Semerkand.

za-procitati

ZA PROČITATI

Tekstovi koje možete pročitati na našem webu iz magazina Semerkand broj 80.

kupi

KUPITE ODMAH MAGAZIN SEMERKAND BR. 80

Časopis Semerkand možete kupiti u našem šopu na Baščaršiji, Abadžiluk br. 2, u Sarajevu, i na kioscima iPRESS-a i Duhanprometa širom BIH.
Kupite odmah Vaš primjerak magazina Semerkand broj 80 putem WEBSHOP-a

pretplatite_se

PRETPLATITE SE

Koristimo priliku da Vam ponudimo jedinstvenu godišnju pretplatu na porodični magazin Semerkand.