Webshop - Trgovina SEMERKAND
Meni - Izbornik

Objavljeno u Knjige

Ehli Bejt

Ehli Bejt

Pod terminom ehli bejt (Poslanikova, a.s., porodica) podrazumijevaju se sve osobe koje su dijelile dom s najplemenitijim Poslanikom, .a.s. Kako i zašto njih voljeti, te koje su naše dužnosti i odgovornosti prema njima, govori nam ovo djelo koje je napisano u skladu s Pejgamberovim, a.s., sunnetom na način kako su to protumačili učenjaci ehli sunneta. To ustvati i jeste mjerilo da bi se ispravno razumijele  Allahove, dž.š., naredbe. Jedino tako je moguće ispravno postupati u svim pitanjima, a biti daleko od svake krajnosti.

Prvi dio knjige objašnjava razliku pojmova sejjid i šerif, te njihov status u historijskom periodu. Drugi dio govori o tome da je ehli bejt Pejgamberov, a.s., emanet njegovom ummetu. Treći dio je posvećen vrlinama ehli bejta, dok četvrti dio govori o važnosti pokazivanja ljubavi prema čelanovima ehli bejta. Peti dio donosi veliki broj riječi velikana o Poslanikovoj, a.s., porodici. Šesti dio je pod naslovom: vladanje Poslanikove, a.s., porodice, a zadnji sedmi dio govori o ispitu ehli bejta.

Hadis: „Ehli bejt je kao Nuhova lađa, ko se na nju ukrca – spasit će se, a ko ostane – utopit će se“ je dovoljan razlog da se upoznamo sa našim obavezama prema ehli bejtu koje su obrađene u ovoj knjizi…

Naslov: Ehli Bejt

Naziv originala: KURTULUŞ GEMİSİ EHL-İ BEYT

Autor: Sejjid Mubarek Erol

Prijevod: Kenan Ćehajić i Amina Ćehajić
Uvez: Mehki

Težina: 124 grama

Format: 105 x 210 mm

Obim: 135 str.

ISBN 978-9958-665-02-8

Prodajna cijena:  5.00 KM

2.56 €