Webshop - Trgovina SEMERKAND
Meni - Izbornik

Objavljeno u Br 83

Br. 83 – Riječ urednika

Br. 83 – Riječ urednika

Duhovno i fizičko zdravlje

Dragi prijatelji Semerkanda!

Muharem je Allahov mjesec (Šehrullahi muharem) u kojem Allah obilno spušta Svoj rahmet, bereket, fejz i mnoge druge blagodati. Iza nas je dan Ašure, koji je deseti dan mjeseca Muharema i taj dan kod Allaha ima posebno mjesto. U njemu je uzvišeni Allah svojim poslanicima dao razne počasti i uzdigao njihove stepene. Najčešće spominjan uz ovaj dan je Nuh, a.s., koji je sa malim brojem vjernika spašen u lađi napravljenoj po direktnom Božijem određenju. Musa, a.s., je na ovaj dan proveden kroz more sa svojim narodom, a faraon potopljen i ostavljen kao opomena narednim pokoljenjima. Iz ovih, ali i svih drugih predaja o dešavanjima na dan Ašure se jasno vidi da je Allah, dž.š., ukazao veliku počast svojim poslanicima i njihovim sljedbenicima Svojom direktnom intervencijom. Oni koji su progonili Božije poslanike uništeni su zbog svog nevjerstva i nemoralnog ponašanja. Do toga ih je dovelo neznanje, što je za posljedicu imalo da nisu bili sposobni da razlikuju istinu od laži.

Toplo preporučujemo i ovaj broj časopisa Semerkand koji će nam pomoći da ne budemo od onih koji nisu u stanju da razlikuju istinu od laži.

Tema broja koju nam je priredio Sejjid Mubarek tiče se praznovjerja i zabrane bavljenja svim vrstama sihira. I ovaj put smo vam pripremili lijepe savjete o odgoju djece i mnoge druge sadržaje koji će vam pomoći da sačuvate svoje duhovno, ali i fizičko zdravlje.

Selam Alejkum,

urednik@semerkand.ba

KUPITE ODMAH BROJ 83 MAGAZINA SEMERKAND