Ehli Bejt

Pod terminom ehli bejt (Poslanikova, a.s., porodica) podrazumijevaju se sve osobe koje su dijelile dom s najplemenitijim Poslanikom, .a.s. Kako i zašto njih voljeti, te koje su naše dužnosti i odgovornosti prema njima, govori nam ovo djelo koje je napisano u skladu s Pejgamberovim, a.s., sunnetom na način kako su to protumačili učenjaci ehli sunneta. To ustvati i jeste mjerilo da bi se ispravno razumijele  Allahove, dž.š., naredbe. Jedino tako je moguće ispravno postupati u svim pitanjima, a biti daleko od svake krajnosti.

Prvi dio knjige objašnjava razliku pojmova sejjid i šerif, te njihov status u historijskom periodu. Drugi dio govori o tome da je ehli bejt Pejgamberov, a.s., emanet njegovom ummetu. Treći dio je posvećen vrlinama ehli bejta, dok četvrti dio govori o važnosti pokazivanja ljubavi prema čelanovima ehli bejta. Peti dio donosi veliki broj riječi velikana o Poslanikovoj, a.s., porodici. Šesti dio je pod naslovom: vladanje Poslanikove, a.s., porodice, a zadnji sedmi dio govori o ispitu ehli bejta.

Hadis: „Ehli bejt je kao Nuhova lađa, ko se na nju ukrca – spasit će se, a ko ostane – utopit će se“ je dovoljan razlog da se upoznamo sa našim obavezama prema ehli bejtu koje su obrađene u ovoj knjizi…

uvodna-rijec

UVOD

Pročitajte uvod Ehli Bejt

za-procitati

ZA PROČITATI

Tekstovi koje možete pročitati na našem webu iz knjige: Ehli Bejt

kupi

KUPITE ODMAH KNJIGU

Kupite odmah Vaš primjerak knjige putem WEBSHOP-a

Imate pitanje koje nam želite postaviti prije kupnje? Osjećajte se slobodni kontaktirati nas putem kontakt forme ispod ili putem naše KONTAKT stranice gdje možete pronaći sve naše kontakt podatke.

    Vaše ime

    Vaša Email adresa

    Broj telefona

    Vaša poruka - upit