Ko može biti šejh

Ova knjiga obrađuje i pokušava dati odgovor na pitanja kao što su: Koja svojstva posjeduju istinski učenjaci i potpuni (kjamil) muršidi – nasljednici Vjerovjesnika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, i odgajatelji njegova ummeta? Kako se stiču sposobnost i mjerodavnost za usmjeravanje i upućivanje (iršad)? Kako možemo upoznati muršida? Na koji način Allah i Njegov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, odgajaju evliju? Koje su naše dužnosti u odnosu na njih?

Allah Uzvišeni je potpunog čovjeka (insan-i kjamila) učinio Svojim namjesnikom (halifom) na Zemlji. To je veoma visok položaj. Stoga je i istinsko predstavljanje ovog namjesništva jednako važno i ozbiljna stvar. Svi Pejgamberi (‘alejhimus-selam) ovu dužnost su ispunili na najpotpuniji način. Posljednji koji je bio na položaju poslanstva (mekam-i risalet) bio je Resulullah, sallallahu ‘alejhi ve sellem,. Međutim, njegovo poslanstvo, poziv i ummet će trajati do Sudnjega dana. Istinski učenjaci njegova s.a.v.s. ummeta, njegovi pravi nasljednici, zastupaju Božije namjesništvo (hilafet) na Zemlji, poziv Njemu i upućivanje (iršad) ljudi.

Upoznavanjem njihovih svojstava stičemo mogućnost da ih upoznamo lično i da se okoristimo od njih.

uvodna-rijec

UVOD

Pročitajte uvod Ko može biti šejh

za-procitati

ZA PROČITATI

Tekstovi koje možete pročitati na našem webu iz knjige: Ko može biti šejh

kupi

KUPITE ODMAH KNJIGU

Kupite odmah Vaš primjerak knjige putem WEBSHOP-a

Imate pitanje koje nam želite postaviti prije kupnje? Osjećajte se slobodni kontaktirati nas putem kontakt forme ispod ili putem naše KONTAKT stranice gdje možete pronaći sve naše kontakt podatke.

  Vaše ime

  Vaša Email adresa

  Broj telefona

  Vaša poruka - upit

  [tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000”]
  [imagetab width=”630” height=”210”] https://semerkand.ba/wp-content/uploads/et_temp/2013-VAKTIJA-reklama-960-x-360-px1-281906_630x210.jpg [/imagetab]
  [imagetab width=”630” height=”210”] https://semerkand.ba/wp-content/uploads/et_temp/2013-AHMED-I-FATIMA-960-x-360-px1-301153_630x210.jpg [/imagetab] [/tabs]